keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Neuvolakäyntiä

Oli mukavaa käydä neuvolassa taas! :)

Tällä kertaa käsittelyssä olivat mm. imetys, vauvan hoito ja arjen asiat. Mieheni oli mukana tietysti! :) Imetystä läpikäydessämme mieheni ilmeet olivat kyllä näkemisen arvoisia! :) Terveydenhoitaja esitteli mm. rintapumppua, maidonkerääjää ja nännikumeja! :D kaikenmaailman härpäkkeitä siis imetykseen avuksi! :) Mieheni oli näistä härveleistä ihmeissään ja myös huvittunut :)
Maidonkerääjä kuulosti mielestäni hyvältä keksinnöltä! :) Itse ajattelin hankkia Ainun maidonkerääjän. 
 
Neuvolakäynnillä terveydenhoitaja kuunteli sydänäänet, jotka olivat hieman rauhoittuneet, vauvallamme syke on edelleen onneksi tasainen ja voimakas, syke oli n.140 :) Terveydenhoitaja tunnusteli vatsaani ja sitä, miten päin vauvamme siellä köllötteli. Oli hauska saada tietää tarkalleen mikä osa vauvaa missäkin sijaitsee. Viime neuvolakäynnistä asti vauvamme on ollut jo pää alaspäin, eli noin kuukauden päivät jo! :) Toivotaan, ettei hän käännähdä sieltä enää! :)
 
Eilen illalla tunsin vauvamme pepun punkevan vasempaa kylkeäni vasten! :) Hätyytin mieheni paikalle, se oli jotenkin ihana hetki, kun molemmat tunsimme ja tiesimme mikä osa vauvasta siellä muljaa! :)
 
Neuvolakäynnin jälkeen minulle heräsi ajatuksia vauva-arkeen liittyen. Minua jännittää ajatus siitä, miten selviydyn kaikesta: vauvan imetyksestä kahden-kolmen tunnin välein, siivouksesta, huushollauksesta, koirien kanssa lenkkeilystä, harrastamisesta ja aktivoimisesta (TÄMÄ ASIA ON MINULLE VARMAAN TÄRKEIN, sillä koirat eivät missään nimessä saa kärsiä siitä, että elämäämme tulee uusia asioita opeteltavaksi!!). Uskon kyllä, että selviän, enkä ole ajatellutkaan mahdollisuudesta, että voisi edes olla jotain asiaa, jonka kokisin ylitsepääsemättömäksi. Vaikka mieheni on tuki ja turva, mietin silti koituuko vauvan syntymästä hankausta suhteellemme ja osaanko rentoutua ja nauttia vauvan kanssa olemisesta, ettei jatkuvasti päässäni pyöri asioita, jotka ovat hoitamatta. Toivoisin vain niin kovasti, että arki pyörisi normaalisti ja hyvin, vaikka saammekin perheenlisäystä.
 
Kyllä kaikki varmasti järjestyy ja arki alkaa pyörimään mukavasti, pitää vain luottaa ja uskoa omaan äitiyteen ja meihin perheenä! :)

1 kommentti:

  1. Ensin kun vauva-arkeen opettelee on lupakin viettää enemmän aikaa sohvalla vauvaan tutustuessa ja kaksinkeskeisissä imetyshetkissä. Tiedän että koirien rotu aktiviteettia tarviva, mutta oo itselles armollinen. Ensin se vauva vie vaan isoimman huomion koska se vauva on niin suuri asia ❤

    VastaaPoista

Kommentoikaa! :)